Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

Σημερα παμε να φτιαξουμε απλα, μια πεντανοστιμη συνταγη που θα εντυπωσιασει εσας και τους φιλους σας!
Υλικα που θα χρειαστουμε: 1 κιλο χοιρινο κομμενο σε μπουκιτσες, 1 ποτηρακι λευκο κρασι, 1 ποτηρακι κοκκινο κρασι , 2 ποτηρια ζωμο (αν δεν εχουμε βαζουμε απλα νερο),2 κλαρακια δεντρολιβανο,1πιπερια πρασινη,1 πιπερια κοκκινη, 1 ποτηρακι κρεμα γαλακτος, λαδι,αλατι,πιπερι.
Εκτελεση: Ριχνουμε το λαδι στο τηγανι μας μαζι με το δεντρολιβανο.Βαζουμε τις μπουκιτσες και σοταρουμε  να παρουν ενα ομοιομορφο χρωμα.Σβηνουμε με το λευκο κρασι και το αφηνουμε να εξατμιστει.Προσθετουμε το ζωμο και συνεχιζουμε το μαγειρεμα σε σιγανη φωτια για 30 λεπτα περιπου.Προσθετουμε το κοκκινο κρασι ,τις πιπεριες κομμενες σε λωριδες ,το αλατι , το πιπερι και συνεχιζουμε το μαγειρεμα για 10 λεπτα ακομα.Τελος προσθετουμε την κρεμα γαλακτος ,ανακατευουμε να γινει ενα ομορφο μειγμα και σερβιρουμε.Ταιριαζει πολυ ωραια με πατατες τηγανιτες.
TIPS: Αν δεν εχουμε κρεμα γαλακτος,  μπορουμε να  βαλουμε λιγο γαλα σε ενα σεικερ να το "χτυπησουμε"στη μηχανη του φραπε  μεχρι να πυκνωσει  και.....ετοιμη!!!!!
(ετσι εχουμε και λιγοτερες θερμιδες!)
Καλη επιτυχια!!!

2 σχόλια: