Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΑΦΡΑΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ


Γυρισα σημερα με μια κλασσικη συνταγη που ολοι αγαπαμε απο μικροι:κεφτεδακια!                     Τα υλικα που θα χρειαστουμε ειναι:1/2 κιλο κιμας αναμεικτ ος, 2αυγα , 1 φετα μπαγιατικο ψωμι,  2 κρεμυδια ψιλοκομμενα  2 σκελιδες σκορδο,1/2 χυμο λεμονιου, δυοσμο αλατι,πιπερι,λαδι.                Τοσο απλα υλικα για ενα πεντανοστιμο αποτελεσμα!!  ΕΚΤΕΛΕΣΗ : μουσκευουμε το ψωμι μας ,κραταμε μονο τη ψιχα και τη στιβουμε καλα.Ψιλοκοβουμε τα κρεμμυδια  και τα σκορδα.Ανακατευουμε ολα τα υλικα μας μαζι και τα πλαθουμε πολυ καλα.
Αφηνουμε το  μειγμα μας να "ξεκουραστει" για μιση ωρα περιπου.  Βαζουμε το λαδι μας στο τηγανι να "καψει",ενω παραλληλα εμεις πλαθουμε τα κεφτεδακια μας (μικρουλια μπαλακια).Τα τηγανιζουμε ομοιομορφα και ... Καλη σας ορεξη!!!      

TIPS: 1) για να γινουν αφρατα, αυτο που χρειαζεται ειναι πολυ καλο ζυμωμα! (της τεμπελας τα κεφτεδακια  θυμιζουν πετρα!)  
2)επειδη στο τηγανισμα ρουφανε πολυ λαδι , για να μη γινουν βαρια χρησιμοποιουμε  σπορελαιο,η καλαμποκελαιο.                                                        


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου