Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Καθως ολα γυρω μας ειναι πικρα και ανοστα , αποφασισα να προσπαθησω να γλυκανω τη ζωη μας με διαφορες συνταγες και οχι μονο!!!

Σημερα, σαν αρχη, θα ξεκινησουμε με ενα πεντανοστιμο γλυκο κουταλιου μελιτζανακι!!

ΥΛΙΚΑ: 1Κιλο μελιτζανακια, 1Κιλο ζαχαρη, 2Ποτηρια νερο, Χυμο απο ενα λεμονι, 1Βανιλια, 100γρΑμυγδαλα ασπρισμενα, 35γαρυφαλα(μπαχαρικο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Καθαριζουμε τα μελιτζανακια, (το ειδικο εργαλειο βοηθα παρα πολυ)και τα βαζουμε σε ενα λεκανακι με νερο και το χυμο ενος λεμονιουΤα αφηνουμε ολοκληρο το βραδυ για να ξεπικρισουνΤην επομενη μερα τα βραζουμε για 8με 10λεπταΒγαζουμε τα μελιτζανακια κανουμε μια τομη σε καθενα και μπηγουμε ενα αμυγδαλοΚαρφωνουμε και ενα γαρυφαλακι και τα αφηνουμε να στραγγιξουνΣτη συνεχεια βαζουμε το νερο και τη ζαχαρη σε μια κατσαρολαΜολις παρει μια βραση τοποθετουμε μεσα και τα μελιτζανακια Τα βραζουμε για 20λεπτα περιπου και τελος προσθετουμε τη βανιλια και το χυμο του λεμονιου
ΜΥΣΤΙΚΑ
1Μελιτζανακια μικρα βρισκουμε ειτε την ανοιξη ειτε τον Οκτωβριο- Νοεμβριο
2Το χυμο λεμονιου στο λεκανακι το βαζουμε, για να μην μας μαυρισουν τα μελιτζανακια
ο χυμο λεμονιου στο τελος της εκτελεσης το βαζουμε για να μην μας ζαχαρωσει το γλυκο
4Μην περιμενετε να δεσει το σιροπι οσο ειναι ζεστο!!αφηστε το να κρυωσει και τοτε θα το ελεγξετε
Καλη επιτυχια σε ενα γλυκο που λιγοι το φτιαχνουν ,ολοι το τρωνε!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου