Καθως ολα γυρω μας ειναι πικρα και ανοστα , αποφασισα να προσπαθησω να γλυκανω τη ζωη μας με διαφορες συνταγες και οχι μονο!!!
Σημερα, σαν αρχη, θα ξεκινησουμε με ενα πεντανοστιμο γλυκο κουταλιου μελιτζανακι!!
ΥΛΙΚΑ: 1Κιλο μελιτζανακια, 1Κιλο ζαχαρη, 2Ποτηρια νερο, Χυμο απο ενα λεμονι, 1Βανιλια, 100γρΑμυγδαλα ασπρισμενα, 35γαρυφαλα(μπαχαρικο)।
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Καθαριζουμε τα μελιτζανακια, (το ειδικο εργαλειο βοηθα παρα πολυ)και τα βαζουμε σε ενα λεκανακι με νερο και το χυμο ενος λεμονιου।Τα αφηνουμε ολοκληρο το βραδυ για να ξεπικρισουν।Την επομενη μερα τα βραζουμε για 8με 10λεπτα।Βγαζουμε τα μελιτζανακια κανουμε μια τομη σε καθενα και μπηγουμε ενα αμυγδαλο।Καρφωνουμε και ενα γαρυφαλακι και τα αφηνουμε να στραγγιξουν।Στη συνεχεια βαζουμε το νερο και τη ζαχαρη σε μια κατσαρολα।Μολις παρει μια βραση τοποθετουμε μεσα και τα μελιτζανακια ।Τα βραζουμε για 20λεπτα περιπου και τελος προσθετουμε τη βανιλια και το χυμο του λεμονιου।
ΜΥΣΤΙΚΑ
1Μελιτζανακια μικρα βρισκουμε ειτε την ανοιξη ειτε τον Οκτωβριο- Νοεμβριο।
2Το χυμο λεμονιου στο λεκανακι το βαζουμε, για να μην μας μαυρισουν τα μελιτζανακια।
3Το χυμο λεμονιου στο τελος της εκτελεσης το βαζουμε για να μην μας ζαχαρωσει το γλυκο।
4Μην περιμενετε να δεσει το σιροπι οσο ειναι ζεστο!!αφηστε το να κρυωσει και τοτε θα το ελεγξετε।
Καλη επιτυχια σε ενα γλυκο που λιγοι το φτιαχνουν ,ολοι το τρωνε!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου